Тръба с алуминиева вложка ф16 за отоплителни инсталации

Тръба с алуминиева вложка ф16 за отоплителни инсталации
Click image for Gallery

Полиетиленова тръба с алуминиев слой PEX-AL-PEX. Предимството на полиетиленовеите тръби с алуминиева вложка е във взаимно компенсиращите се качества на алуминия и пластмасата. Негативните свойства на метала, като например корозия, токсичност и високи загуби на налягане се компенсират от полиетилена, който изолира алуминиевата вложка от взаимодействие с външната среда или флуида на отоплителната система, а негативните качества на пластмасата (пропускане на кислород и топлинно разширение и неустойчивост) се компенсират от алуминиевата вложка. Тези тръби за парно се отличават с добри топлофизични характеристики, като максималното работно налягане на тръбите за отопление е до 10 атмосфери, а максималната работна температура е 95 С. 
Тръбата с алуминиева вложка може да се използва както за студена, така и за топла вода. Приложението на тръбите с алуминиев слой е разнообразно - основно се използват в изграждането на отоплителни системи и парни инсталации, но намират широко приложение и във водоснабдяването. Между вътрешния и външния слой пластмаса на тръбата за парно се намира подсилен алуминиев слой, които компенсира топлинното разширение, а поради минималното триене и гладка вътрешна повърхност се осигурява много добра пропускателна способност на водата.
Слоят от полиетилен защитава алуминиевия слой от преминаването на агресивни течности, като поддържа и добра степен на хигиеничност. Тези тръби за отопление имат много ниска топлопроводимост и химическа чувствителност, както и добри звукоизолиращи свойства. Многослойните тръби не се препоръчват за отоплителни инсталации, в които е възможно замръзване на водата поради възможни необратими изменения в системата.
 

Напишете отзив


Вашето име:

Вашият отзив: Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете в полето кода от картинката по-долу:Тръба с алуминиева вложка ф16 за отоплителни инсталации × 1 бр.

Цена: 1.00 лв.